Zakup minut: VEČ

Novice
JASNOVIDKA META DELA V LJUBLJANI 1.10.2020

JASNOVIDKA META deluje v Ljubljani 2x mesečno. Za već informacij in naročilo na osebno obravnavo pokličite 031 002 033

JELENA 090-4490 18.9.2020
Vse novice
Pošljite vprašanje
Želim prejemati novice
Facebook stran

Vedeževanje iz kart

Vedeževanje iz kart je ena izmed najbolj priljubljenih metod vedeževanja, zato ker so enostavne za uporabo in nudijo hiter uvid.

Poznamo več vrst prerokovalnih kart: tarot karte, igralne karte, ciganske karte...

Karte so slikovne podobe, ki od vedeževalca zahtevajo prepuščanje intuiciji, istočasno pa upoštevanje smernic in navodil za interpretacijo. Zato je pri delu potrebna velika koncentracija in zbranost.

Tarot

Tarot je sestavljen iz 78 kart. Delimo jih na veliko in malo arkano. Veliko arkano sestavlja 22 kart. Opisujejo 22 arhetipov, ki izhajajo iz kolektivnega nezavednega oziroma iniciacijskih poti. Malo arkano sestavlja 56 številčnih kart in figur, ki so razdeljene na štiri skupine po štirinajst kart. Vsaka skupina simbolizira en element.

Tarot karte lahko uporabljamo na več načinov, za poglabljanje vase, meditacijo ali za napovedovanje.

Vedeževanje z igralnimi kartami

Tako kot karte za tarot, je mogoče za napovedovanje prihodnosti uporabljati tudi navadne karte, le da je vedeževalski pomen, ki ga pripisujemo navadni karti, ponavadi drugačen od pomena njene tarotske prednice.

Vedeževanje s ciganskim kartami

Karte so izdelane za vedeževalski namen in se niso nikoli uporabljale za igro. Med vedeževalci so zelo priljubljene, ker so slike enostavne. Vsaka karta jasno prikazuje svoje področje življenja. Uporabljajo jih lahko tudi osebe z malo izkušnjami in so kot take primerne tudi za začetnike.

Ciganske karte so karte z enostavnimi slikovnimi podobami, ki vam bodo pomagale do hitrega odgovora na zastavljena vprašanja. Zaradi svoje enostavnosti so precej popularne.

Pri vedeževanju iz kart je intuicija zelo pomembna, zato se morate pred delom s kartami sprostiti in umiriti, za kar lahko uporabite različne meditativne tehnike. Prostor, v katerem boste delali s kartami, si skrbno izberite. To naj bi bil prostor, kjer se najbolje počutite in kjer boste lahko najbolje usmerili svojo pozornost na kart