Zakup minut: VEČ

Novice
JASNOVIDKA META DELA V LJUBLJANI 1.10.2020

JASNOVIDKA META deluje v Ljubljani 2x mesečno. Za već informacij in naročilo na osebno obravnavo pokličite 031 002 033

JELENA 090-4490 18.9.2020
Vse novice
Pošljite vprašanje
Želim prejemati novice
Facebook stran

Seznam kristalov

Ahat, sivi ahat, prijateljski ahat

Pomaga pri zdravljenju oči, krepi mehur in črevo, očiščuje strupe. Ščiti pred rentgenskim sevanjem, pomaga pri depresiji, spodbuja pogum in iniciativo. Uravnoveša logiko in intuicijo,ter krepi samozavest.Uporablja se za zaščito.Vliva samozaupanje, pomaga ohranjati vitalnost,zdravje, energijo, mladosten videz in dolgo življenje. Učinkovit, kadar smo pred pomembnimi odločitvami, hudimi preizkušnjami in kadar moramo naenkrat zbrati veliko energije.

Amazonit

Prinaša vedrino in ustvarjalnost, veča pogum in življenjsko moč ter dviga koncentracijo. Nošenje obeska na timusu, harmonizira njegovo delovanje in avtonomni živčni sistem. Ob stresih ugodno deluje na srce. Usklajuje racionalno mišljenje z intuicijo in spodbuja samoodločanje. Položen na prizadeto mesto blaži krče; lahko ga uporabljamo tudi pri porodih. Ima hladilni učinek, blaži vročinska stanja in kožna vnetja. Kot ročni kamen deluje sproščujoče in pomirjujoče.Eliksir deluje ugodno na ledvica, sprošča in harmonizira delovanje hipofize.

Akvamarin

Učinkovit pri zdravljenju oči, želodca, vranice, jeter in ledvic. Krepi hrbtenico, krvni obtok in imunski sistem. Blažilno vpliva na srce in krvni obtok in pomaga presnovi.Krepi hrbtenico, krvni obtok in imunski sistem.Blažilno vpliva na srce in krvni obtok in pomaga presnovi. Spodbuja k logičnemu razmišljanju, jasnosti odločitev, povečuje vitalnost in pomaga pri brezciljnosti.Zbuja upanje in ljubezen, stabilizira energijo in vzpostavi njen pretok.

Ametist

Krepi imunski sistem in celotni organizem, pomaga pri slabokrvnosti, uravnava krvni sladkor, ugodno deluje na srce, živčni sistem in mišično tkivo. Ščiti pred škodljivimim sevanji in zunanjimi psihičnimi pritiski, spodbuja intuicijo, krepi spomin in voljo, vrača samozavest, pomaga pri odvisnostih, osvobaja strah

Apaška solza

Apaška solza s svojo prvinsko energijo vnaša v energijsko polje osebe novo moč, zagon in voljo za preobrazbo. Odpravlja strah, nezaupanje, depresijo, zaskrbljenost....vse tegobe, ki so povezane z slabšim delovanjem spodnjih energijskih centrov, preko katerih črpamo življenjsko energijo. Pozitivno deluje tudi na črevesje, prebavo in umirja želodec. S svojo energijo prizemljuje, umirja celoten živčni sistem, pomaga pri težavah s hrbtenico in odpravlja migrene in glavobole.

Aventurin

Uspešno pomaga pri zdravljanju kože, alergij in težavah s srcem. Ugodno vpliva na oči, blaži vnetja in bolečine. Prinaša umirjenost, sproščenost in prijetno vzdušje, stabilizira in uravnoveša. Ima zelo nežno in tolažilno vibracijo. Lahko ga uporabljamo tudi pri meditaciji. Je tudi, prav tako kot roževec, zelo primerno darilo za mlade ljudi in mlade družine.

Biser

Ugodno vpliva na prebavo, živce, vranico, nadledvične žleze, mišice in pljuča, pomaga pri astmi in alergijah.Čisti in uravnoveša energije, odganja strah in uravnoveša pri pogostih nihanjih razpoloženja.

Citrin

Daje dodatno energijo in čustveno ravnotežje, krepi imunski sistem, srce in ožilje, zdravilno vpliva na ledvica in jetra, pospešuje prebavo in presnovo.Spodbuja naklonjenost, pomaga kontrolirati vzkipljiva čustva, krepi vedrost, razblinja negativne, samouničevalne ali celo samomorilske misli.

Čaroit

Čaroit je eden izmed kamnov starih sibirskih šamanov. Nakit iz čaroita krepi intuicijo, odločnost in spontanost. Povečuje zmožnost zaznave. Omogoča sproščujoč spanec s kreativnimi sanjami. Zelo dobro raztaplja raznovrstne blokade. S polaganjem na prizadeto mesto lajšamo krče in bolečine. Čaroit tudi umirja živce in aritmijo srca.

Diamant

Že od nekdaj verjamejo, da ima moč, ki ščiti pred negativnimi energijami. Uporabljamo ga lahko pri vseh težavah in boleznih - je pa zelo močen kamen. Če ste vznemirjeni ali pod stresom, izberite raje kamen, ki deluje bolj pomirjevalno. V kombinaciji z drugimi kamni akumulira njihovo moč in jo tako poveča. Predvsem ga uporabljamo, kadar želimo povečati svojo moč ali zbrati veliko energije in jo pravilno usmeriti.

Dimni kremen

Krepi vse telo, ugodno deluje na krvni obtok in živčni sistem, pri utrujenosti, nespečnosti, strahu, zaskrbljenosti, depresijah in v meni. Blaži glavobol, uspešen je pri zdravljenju bolezni grla in dihal; znižuje visok krvni pritisk. Daje moč in vliva samozavest; ugodno deluje na ljudi, ki so nagnjeni k nihanju razpoloženja

Fluorit

Je zelo pozitiven kamen, dviguje zavest, širi ljubezen in prijetno vzdušje, vliva življenjsko moč, bistri um, pripomore k vitalnosti, vpliva na jasnost izražanja in percepcije. Pomirja napetost, raztaplja žalost in strah. Ugodno deluje na pljuča, ledvica, zdravi artritis, virusna vnetja, krepi skelet

Granat

Uporabljamo ga kot splošni stimulans za celotni organizem. Umirja jezo in nočne more, deluje antidepresivno in vliva amospoštovanje. Priporočajo ga ljudem, ki morajo povečati svojo samozavest in potrebujejo več poguma. Pomaga pri slabokrvnosti, uravnava hemoglobin, ugodno deluje na srce in krvno plazmo, delovanje ščitnice, spodbuja presnovo, blaži glavobol in pomaga pri spolnih težavah.

Hematit

Krepi telo in oči, pomirja vnetja in opekline, ugodno deluje na krvni obtok in male možgane, uravnava rdeča in bela krvna telesca, krepi srce in umirja prehiter srčni utrip, pomaga delovanju pljuč, ledvic, jeter in vranice. Pomaga pri histeriji, blaži pretiran egoizem, deluje pozitivno in spodbudno.

Hovlit

Na človeka deluje pomirjajoče in se lahko uporablja za umiritev jeze in stresa. Ljudje, ki imajo malo potrpljenja in hitro vzkipijo, ga lahko nosijo v žepu in pomagal jim bo, da bodo ostali mirni. Pomaga pri nespečnosti, ki izhaja iz preobremenjenih misli. V pomoč nam je pri premagovanju ovir v življenju in pri soočenju z njimi. Spodbuja tudi k novim odločitvam in usmetitvam. Je odličen kamen za meditacijo ter nam pomaga izostriti razum, potrpljenje, opažanje in spomin. Deluje na sedmo, kronsko čakro.

Jantar

Pomaga pri težavah s pljuči, astmi, sluhom, uravnava delovanje ledvic in mehurja, spodbuja presnovo in ščitnico, blaži virusne infekcije in vnetja, povečuje življenjsko moč, krepi odločnost in spomin.

Jaspis

Ugodno deluje na prebavo, žolč, jetra in ledvica, uravnava delovanje hormonov, krepi imunski sistem in vitalnost. Pomaga pri krvnih boleznih in boleznih srca in ožilja. Pomaga pri depresiji, pomirja premočna čustvena in duševna doživetja. Našemu telesu daje več energije in pomaga k ozemljitvi. Spodbuja k toleranci in razumevanju.

Kalcit

Pomaga pri zdravljenju oči, krepi mehur in črevo, očiščuje strupe. Ščiti pred rentgenskim sevanjem, pomaga pri depresiji, spodbuja pogum in iniciativo. Uravnoveša logiko in intuicijo,ter krepi samozavest.Uporablja se za zaščito.Vliva samozaupanje, pomaga ohranjati vitalnost,zdravje, energijo, mladosten videz in dolgo življenje. Učinkovit, kadar smo pred pomembnimi odločitvami, hudimi preizkušnjami in kadar moramo naenkrat zbrati veliko energije.

Karneol

Uporabljamo ga za čiščenje zavesti pri meditaciji in za dosego višjih stanj (še posebej v družbi ametista ali roževca), ker uravnoveša. Krepi izražanje, lajša govor (posebno pri otrocih), vliva pogum. Krepi vse telo, ugodno deluje na pljuča, oči in kožo, ureja menstruacijo, krepi dlesni. Ustavlja krvavitve (v primeru krvavitve iz nosu položimo karneol na tilnik). Ureja in blaži menstruacijo. Vrača veselje do življenja in pripomore k stvarnosti in ozemljitvi.

Kremen

KAMENA STRELA ali GORSKI KREMEN oddaja ogromno pozitivne energije. Čisti in nevtralizira. Uporabljamo ga za čiščenje čaker in pri meditaciji - spodbuja namreč psihične centre za globljo meditacijo in osvobaja duha vsakdanjih skrbi in težav. Odpira globljo zavest in spodbuja razvoj mističnih in spiritualnih sposobnosti. Veča in jača auro, uravnoteža, odpira in razkraja čustvene blokade, umirja živčni sistem, pomaga pri fizični in psihični izčrpanosti, jača vitalnost, povrne smisel življenju, usmerja in spodbuja k delovanju. Je izreden kamen, ogromne energije in zdravilne moči.

Lapis lazuli

 

Malahit

Ugodno deluje pri zdravljenju revmatizma, boleznih srca in ožilja, krepi kri in krvni obtok, uravnava menstruacijo. Krepi vse telo, uravnava delovanje žlez. Blaži infekcije, pomaga pri astmi in boleznih požiralnika in žrela. Blaži in nevtralizira škodljive učinke sevanja. Uravnava delovanje leve in desne polovice možganov. Učinkovit je pri otroških boleznih, spodbuja centre za samozdravljenje, uravnoveša in učinkuje pri samostojnosti in izražanju, pri nespečnosti in morah.

Mesečev kamen

Uporabljamo ga pri težavah s trebušno slinavko, odvečni teži, nabiranju vode v telesu in zabuhlosti. Priporočljiv je za muhaste in razpoloženjskemu nihanju nagnjene ljudi. Harmonizira in uravnoveša, izboljšuje spomin, ostri percepcijo, premaguje raztresenost, uri spretnost. Miri nočne more in depresije. Navdihuje, odpravlja stres in bolečine, primeren tudi za meditacijo. Verjamejo, da prinaša prijateljstvo in zvestobo.

Moldavit

Je močen, pozitiven kamen nove dobe. Krepi jasnovidnost, boljša spomin, ostri percepcijo, raztaplja blokade, krepi imunski sistem (a je zelo močen kamen, zato ne pretiravajmo z uporabo, če nismo pripravljeni na nepredvidene dogodke in situacije...).

Oniks

Krepi srce in krvni obtok, uravnava delovanje vranice, ugodno deluje na ledvica, kožo, živčni sistem, pomaga pri zdravljenju vida in sluha, jača lase in nohte. Topi žalost, strah in depresije, pomaga pri težavah, ki so posledica vremenske preobčutljivosti. V odnose in delovanje vnaša harmonijo. Jača samozavest, a hkrati uči poniznosti in skromnosti.

Opal

Uravnoveša delovanje vseh čaker. Ščiti in daje moč pravičnim. Uporabljajo ga za odpiranje tretjega očesa (vendar pa, bodimo raje, podobno kot pri Moldavitu, previdni pri uporabi. Je namreč zelo močen kamen, ki lahko sproži močne reakcije: burno čustvovanje, nenavadne dogodke in situacije..).

Pirit

Pomaga pri čiščenju dihalnih poti, krepi krvni obtok in poveča oskrbovanje krvi s kisikom. Spodbuja vedrost in optimizem.

Puščavska roža

Roževec

ROŽEVEC ali ROŽNATI KREMEN ugodno vpliva na srce in ožilje, živčni sistem, pomaga pri celjenju ran in zaraščanju brazgotin, zdravljenju glavobolov in migrene. Spodbuja domišljijo in kreativnost in jača intelekt. Vrača samozaupanje in ljubezen in pomaga odpuščati. Ugodno deluje pri nihanju razpoloženja, pretiranem čustvovanju, jezi in vzkipljivosti. Primeren za vse (celo za dojenčke).

Rubin

Uspešen je pri zdravljenju anemije, visokega krvnega pritiska, bolezni srca in ožilja. Pomaga pri težavah s telesno težo, spodbuja presnovo, prebavo in timus, zdravi vranico in oči, krepi imunski sistem, zdravi infekcije. Umirja jezo, spodbuja veselje in radost, krepi samozavest, spodbuja spretnost in spomin, uravnoveša pri pogostem nihanju razpoloženja. Pomaga pri nespečnosti in morah. Jača intuicijo in zvišuje energetsko raven - vendar bodimo raje previdni pri uporabi. Je zelo močen kamen in se odsvetuje, npr., zelo mladim ljudem ali otrokom.

Safir

Zanj pravijo, da pomlajuje in daljša življenje. Ugodno deluje na ljudi z nizkim pritiskom. Pomaga odstranjevati strupe, pri zemeljskem sevanju, ugodno deluje na žolc, srce in ledvica, uravnava delovanje hormonov in hipofize, lajša bolečine. Uspešen je pri depresijah in strahovih, neodločnosti in hiperaktivnosti. Pomaga doseči duhovno čistost in veča sposobnost telepatije.

Serpentin

Uravnava delovanje žlez in razmerje hemoglobina. Ugoden je za pljuča, ledvica, timus in srce. Je dober razstrupljevalec. Uspešno osvobaja strahu in zaskrbljenosti. Stopnjuje toleranco, modrost in samokontrolo.

Smaragd

Dobro deluje na vid in na celotno področje srčne čakre. Niža krvni pritisk in umirja živčni sistem. Uporablja se tudi pri gripi, astmi in vseh boleznih dihal. Blaži opekline in razdraženo kožo, zdravi otroške bolezni in ureja prebavo. Uporabljajo ga proti bolečinam pri porodu. V odnose vnaša harmonijo, pomaga pri premagovanju nespečnosti in depresij, spodbuja k izražanju. Razvija višje energetske nivoje in nevtralizira sevanje.

Snežinkasti obsidian

Odličen je za vsak začetek, saj daje vzpodbudo in pomaga sprejemati pravilne odločitve. Izboljšuje umske sposobnosti. Je kamen učenjakov! Nošenje ter meditacija z obsidianom nam pomaga doseči duhovno svobodo, izbrska na plan pozabljene sposobnosti, krepi intuicijo, pomaga razumu dojeti fenomene energijskih svetov. S polaganjem na prizadeto mesto nevtralizira bolečine in skrajšuje čas celjenja ran. Eliksir poživlja in izboljšuje cirkulacijo, raztaplja napetosti, energetske blokade, ter na celični ravni raztaplja šok po poškodbi. Eliksir uporabljamo tudi pri hladnih nogah in rokah.

Šungit

Tigrovo oko

Krepi sklepe in kosti, čisti jetra, pomaga pri boleznih oči, deluje na centre za gibanje. Daje občutek varnosti in harmonizira, veča samozavest in vliva vero. Pravijo, da pomaga pri "mačku".

Turkiz

Je eden najboljših očiščevalcev strupov. Krepi srce, krvni obtok in mišični sistem, zdravi oči in očesno mreno, pomaga pri anoreksiji. Ščiti pred strahovi in zlemi silami, pred sovražniki in slabimi mislimi in baje celo proti urokom, pred zaskrbljenostjo. Umirja v stresnih situacijah. Jača sposobnost komunikacije in izražanja. Turkiz mora vedno biti podarjen - potem prinaša srečo.

Turmalin

Čisti kri, uspešen je pri zdravljenju bolezni grla in glasilk. Ugodno deluje na spomin in živčni sistem, preprečuje nevrozo in jača samozavest. Pomaga okrevati po boleznih, zelo je priporočljiv pri telesni in duševni izčrpanosti. Pravijo, da ščiti umetnike in jim pomaga do navdiha.

Žad

Uporablja se pri zdravljenju visokega krvnega pritiska, diabetesa, pri boleznih srca in ožilja. Krepi imunski sistem, vrača vitalnost. Uspešen je pri zdravljenju kosti in zob in pomaga pri ledvičnih obolenjih. Odpravlja krče v predelu trebuha (odtod njegovo ime: "jade" - španska beseda, ki pomeni "krče v predelu trebuha"). Posebej ga priporočajo tudi doječim materam. Ščiti pred sovražniki oz. pred negativnimi vplivi. Ponekod ga nosijo kot talisman, ki prinaša srečo, prijateljstvo in zvestobo. Je zelo primerno darilo, še posebej za otroke in za mlade družine.