Zakup minut: VEČ

Novice
JASNOVIDKA META DELA V LJUBLJANI 1.10.2020

JASNOVIDKA META deluje v Ljubljani 2x mesečno. Za već informacij in naročilo na osebno obravnavo pokličite 031 002 033

JELENA 090-4490 18.9.2020
Vse novice
Pošljite vprašanje
Želim prejemati novice
Facebook stran

Pomen barv kristalov

Rdeči kristali, kot so rdeči jaspis, rubin in rdeči karneol, povečujejo moč, strast, pogum in telesno energijo.

Rožnati kristali, kot so roževec, in rožnati turmalin, spodbujajo prijaznost, ljubezen in sočutje do vas in drugih.

Oranžni kristali, kot so ognjeni opal, karneol in oranžni kalcit, povečujejo samospoštovanje, zaupanje in ustvarjalnost.

Rumeni kristali, kot so citrin, jantar pomagajo pri izražanju in spodbujajo optimizem ter pozitivno razpoloženje.

Zeleni kristali, kot sta zeleni fluorit in zeleni avanturin, umirjajo čustva in podpirajo harmonijo in ravnovesje.

Modri kristali, kot so modri ahat, turkiz in lapis lazuli, mirijo duha in blažijo telesne težave.

Vijoličasti kristali, kot so ametist, lepidolit in anhidrit, pomagajo razvijati notranja spoznanja in duhovno znanje.

Črni kristali, kot so nekateri dimni kremeni, oniksi in nekatere vrste obsidiana, so močni zaščitniki in pomagajo razpršiti negativno energijo in stres.

Beli in prozorni kristali, kot so gorski kristal, (univerzalni Kristal apofilit in mesečev kamen, spodbujajo nove začetke ter pomagajo pri doseganju miru


Zdravilna učinkovitost, uporaba in namen barv

Modra

Harmonija, zadovoljstvo, umirjenost, pasivnost, neskončnost...

Modra barva učinkuje pomirjujoče in sproščujoče. Z njeno pomočjo lahko najdemo notranji in zunanji mir, ublažimo stres in napetost. Modra sprošča živčno pogojeno zakrčitev, mišice in pomiri srce. Posreduje uravnovešeno energijo potrebno za zdravo delovanje organizma, da lagodno premaguje naporen vsakdan. V barvni terapiji se uporablja pri zdravljenju migrene, pri obolelem grlu, vročičnih boleznih in bolečinah hrbta. Kot meditativna barva se modra uporablja za ohladitev stresa, za regeneracijo in počitek.

Modra barva izraža samozavestnost in stanovitnost, hkrati pa ne predstavlja nikakršne grožnje. Zato so na primer uniforme pogosto modre.

Modra barva simbolizira mir, harmoničnost in spokojnost. Vpliva na povečanje hladnokrvnosti, mirnosti, zaupanja, vztrajnosti, vzdržljivosti, enostavnosti, pripadnosti in lojalnosti. Modra barva deluje pomirjujoče, zato pomaga pri težavah z nespečnostjo, nervozo, migreno in pri težavah s kožnimi obolenji.

Ker modra pomirja, je idealna v spalnici, priporočljiva pa je tudi za kopalnice. Zaradi zaviralnega učinka , ki ga ima na naš apetit, je dobro, da kadar smo na dieti uporabljamo moder krožnik ali pa jedilnico obarvamo v modro.

Zelena

Zelena: sposobnost uveljavljanja, svežina, vztrajnost, sprostitev...

Zelena barva je barva sredine. V svoji popolni nevtralnosti med vsemi ekstremi deluje pomirjujoče, brez da bi uspavala. Zelena spodbuja lastnosti kot so pripravljenost pomagati, vzdržljivost, tolerantnost in zadovoljstvo. V medicinski barvni terapiji velja zelena barva kot barva, ki uravnoteži srčni ritem in ritem ledvic. Uporablja se tudi pri čiru na želodcu, alergijah, utrujenih očeh, kot tudi pri znakih predčasnega staranja. Zelena je nevtralna zdravilna barva, ki ne izzove nikakršnih telesnih težav ali protireakcij. Z zeleno si lahko naberemo novih moči, se prenovimo. Zelena odpočije utrujene oči, kajti pogled v zeleno ni nikoli naporen, ampak okrepi oči za vse ostale vtise. Zelena barva pomirja oči in deluje sproščujoče.

Poznan je pozitiven vpliv zelene berve na boljšo komunikacijo, izboljšanje pisnega izražanja, mentalnih sposobnosti, takta in poslovnih sposobnosti.

Zelena simbolizira naravo in mladost. Pospešuje dovzetnost, sposobnost izražanja in posredovanja, povečuje razigranost, navtralnost in prilagodljivost; pomaga pri razvijanju sposobnosti odpuščanja, zaupanja in sočutja.

Lahki zeleni toni s svojim pomirjujočim učinkom so idealni v spalnici in dnevni sobi. Temnejši toni so primerni v kuhinji in jedilnici (mnogo hrane je zelene barve). Zaradi svojega pomirjujočega učinka zeleno barvo pogosto uporabljajo v bolnišnicah, zdravstvenih domovih, pisarnah in šolah.

Oranžna

Radost, živahnost, zabava, pozitiven odnos do življenja, razposajenost...

Oranžna barva lahko po fizični ali psihični izčrpanosti vlije novo moč. Simbolizira vitalnost in dejavnost. Njena toplina dviguje razpoloženje: to je barva zadovoljstva, veselja, družabnosti. Poudarja varnost, udobnost in čustveno toplino.

Pozitivno vpliva na črnogledost, depresijo in pomanjkanje motivacije. Motivira in aktivira vsakega, ki se je ujel v dolgočasni vsakdan. Zavoljo svojega vseobsegajočega in poživljajočega vpliva se oranžna v barvni terapiji uporablja za krepitev imunskega sistema. Oranžna nas spodbuja za življenje v trenutku. Spodbuja apetit in stimulira prebavo. Na duhovno-psihičnem nivoju vzpostavlja oranžna zaupanje in veselje do življenja. Čuti se razcvetijo, postanemo dojemljivi in povezani. Oranžna pomaga, da sprejmemo potrebo po uživanju in čutnosti, da živimo. To je barva otrok in vseh, ki se počutijo mlade in vitalne. Svetlo oranžna simbolizira veselost, ustvarjalnost in spreminjanje. Oranžna je barva entuziazma, ciljne naravnanosti in uravnoteženosti.

Podobno kot rdeča tudi oranžna prostoru dodaja toplino, vendar je vpliv oranžne za spoznanje prijaznejši in bolj prijeten. Različni toni in odtenki oranžne so dobrodošli v vseh sprejemnicah in dnevnih sobah, še zlasti, ker oranžna pozitivno deluje na druženje ljudi.

Oranžna barva povečuje občutek sreče, obilja in miru.

Rdeča

Aktivnost, dinamičnost, nevarnost, temperament, srd, toplina...

Rdečo predvsem uporabljajo pri dviganju oslabljene življenjske sile. Zviša energetski nivo in duhovno moč: rdeča stimulira vse procese v telesu, pospešuje metabolizem in močno vpliva na vegetativni živčni sistem. Toplo rdeča ima poživljajoč in pozitiven vpliv tudi na čustvenem nivoju. Krepi čutnost, zavestno doživetje in sproščenost. Na umskem nivoju nam energija rdeče barve posreduje moč volje, odločnost in vztrajnost.

Rdeča barva je barva ognja ali krvi. Kri in ogenj posedujeta tako pozitivne kot tudi negativne asociacije.

Rdeča je barva čustvenih izbruhov: če nas je sram ali postanemo jezni, zardimo.

Rdeča barva učinkuje kot signal tudi v živalskem svetu in služi za prepoznanje pri dvorjenju ali kot opozorilna barva.

Je barva moči, intenzivnosti, strasti. Vpliva na povečanje apetita, zato je pogosta v restavracijah.

Za rdečo barvo velja, da lahko vpliva na povečanje strasti, moči, energije in ambicij. Pozitivno vpliva na sposobnost vodenja, povečuje pogum, prodornost, spontanost, tekmovalnost, organizacijo in dinamičnost. Stimulira in dviguje telesno vitalnost, krepi moč volje, izboljšuje cirkulacijo, dviguje krvni pritisk, sprošča prebavo, povezujejo pa jo tudi s seksualnostjo.

Vijolična

Samonaravnanost, nečimrnost, samota, skromnost...

Vijolična je barva duha in duhovnosti. Podpira dušno ravnovesje in odločnost, a lahko deluje tudi dvoumno, mistično in magično. Vijolična ima močan meditacijski učinek. Vpliva na podzavest in služi v terapevtske namene pri globinskih psiholoških težavah.

Vijolična je poznana v meditacijski praksi in stoji za notranji pogled in duhovno poglabljanje. Odpira zavest za nematerialne izkušnje in spodbuja izmenjavo nihanj med obema možganskima polovicama. To je tudi barva s katero spodbudimo očiščevalne procese – tako pri telesnih blokadah kot tudi pri psihičnih nejasnostih, za izravnavanje disharmonij in posredovanja med nasprotji. Vijolični pripisujejo moč, ki lahko ublaži bolečino. To barvo npr. uporabljajo pri zdravljenju oz. ublažitvi migren, prav tako spodbuja zdrav spanec. To je zdravilna barva duha, ki krepi možgansko aktivnost.

Rožnata

Vsi toni rožnate barve imajo lastnosti sproščanja, umirjanja in spokoja. Zato so v zaporih celice najnevarnejših kaznjencev pogosto pobarvane z roza barvo.

Rožnata barva v nas povečuje strast in občutek hvaležnosti, cenjenja, romantičnosti in ljubezni. Pozitivno vpliva na razvoj naše ustvarjalnosti, prefinjenosi, sposobnosti umetniškega izraza in modrosti, preuja našo otroško nedolžnost, intuicijo in ženstvenost. Pravilna izbira rožnatih detajlov je zato zlasti primerna v prostorih, kjer se zadržujejo pretežno žensk.

Zaradi svoje vsestranskosti rožnata barva dobro deluje praktično v vseh prostorih.Rožnato običajno pozitivno sprejemajo tudi majhni otroci, zato je dobra izbira za otroške spalnice in igralnice.

Zlata

Zlata barva simbolizira blagostanje, bogastvo, status, vpliv, moč in prestiž. Odlikovanja za najvišje dosežke so zlate barve. Kadar rečemo, da se nam ponuja zlata priložnost, s tem mislimo, da gre za nekaj najboljšega, kar sploh je.

Zlata barva zelo stimulativno deluje na našo samozavest, občutek dostojanstva, moči, volje, avtoritete, vpliva in jasne vizije.

Zlata barva je nepogrešljiva povsod tam, kjer želimo ustvariti vtis pomembnosti, občudovanja ali veličastnosti : konferenčne in sejne sobe, velike dvorane, vladne stavbe, gledališča ali igralnice. Detajli zlate barve pa so dobrodošli tudi med domačimi stenami, zlasti takrat, ko želimo izboljšati svojo samopodobo.

Bela

Bela: čistost, red, lahkotnost, popolnost, iluzornost

Fizikalno je bela vsota vseh barv. Bela je popolna barva. Bela simbolizira luč, vero, idealno, dobroto, začetek, novo, čistost, nedolžnost, skromnost, resnico, nevtralnost, modrost, znanost, natančnost.

Beli, vsaj v našem kulturnem krogu, ne pripisujemo negativnih pomenov, na Kitajskem je pa bela barva žalovanja in smrt. Bela barva predstavlja:

  • čistost in sterilnost, zato je pogosta v bolnišnicah in medicini nasploh;
  • nevtralnost, zato je bela zastava simbolj želje po dogovoru;
  • mladost in nedolžnost, zato je bela tradicionalno barva neveste.

V stanovanju se bela barva priporoča predvsem za kuhinjo in kopalnico.

Belo barvo je vedno zelo koristno uporabiti takrat, kadar želimo povečati svojo senzualnost, mehkobo, nežnost, intuicijo, ustvarjalnost, prilagodljivost, srčnost, sočutje in notranji mir. Preveč bele barve pa bi nas lahko naredilo pretirano občutljive, brezvoljne in negotove.

Zdravljenje z barvami

MODRA

Kadar imamo angino ali težave s komunikacijo nadenimo modro rutico ali pu lover,dobro je tudi nositi verižico z modrim obeskom, še posebej, kadar imamo težave s ščitnico.

ZELENA

Kadar imamo težave s srcem, povišanim krvnim tlakom ali težave z ledvicami in mehurjem, se oblecimo v zeleno, tudi, kadar amo pred težavnimi nalogami in smo pretirano nervozni oblecite vsaj zeleno spodnje perilo.

ORANŽNA

Odenimo se v oranžno kadar smo čustveno nemirni in nervozni, kadar imamo dieto seoranžne izogibajmo.

RDEČA

Nadenite si rdeče spodnje perilo, kadar hujšate ali pa imate težave z črevesjem. Rdeča barva pospešuje delovanje metabolizma, kadar ste pred težjimi nalogami in odločtvami naj bo rdeče spodnje perilo vaš spremljevalec, pa tudi kadar vas daje negotovost in nesamozavest.

VIJOLIČNA

Barva miru, duhovnosti, protibolečinska barva, uporabljamo jo kadar nas boli glava in kadar se želimo umiriti. Vijolična posteljnina, ali pižama, sta obvezni za miren sen.

ZLATA BARVA

Ne boste prav nič zgrešili če boste kanček spalnice prepleskali z zlato bravo. V soju svečke z zlatim plamenom, se boste povzdignili v višave in se počutili prav kraljevsko, za dober vtis pa okoli vratu lepa zlata ogrlica.

BELA

Ne pratiravajte z njo, vendar jo veselo uporabljajte v vsakdanjem življenju.